Het idee achter Surroundlight is simpel: met een lichtbron de daglichtsituatie zo dicht mogelijk benaderen, omdat we ons zo lekkerder voelen en we beter presteren. Gewone armaturen schijnen hun licht van boven naar beneden, waarmee ze onbedoeld een avond- en nachtsituatie imiteren, wat overdag contraproductief werkt.

REFLECTIE

Natuurlijk daglicht is namelijk indirect, weerkaatst overal en komt van alle kanten. Loerakker led line maakt gebruik van de natuurlijke reflectie van het plafond en de wanden en simuleert daarmee de perfecte daglichtsituatie. Zonder direct zicht op de lichtbron, krijgt iedere ruimte zo een heldere sfeer.

De vele voordelen van daglichtsimulatie met Surroundlight

 • Werken, verblijven en leren in een daglichtsituatie sluit beter aan bij ons bioritme: we voelen ons fitter.
 • Als je je fitter voelt, werk je beter; het ziekteverzuim neemt af.
 • Geen hinderlijke reflecties op beeldschermen werkt stukken prettiger.
 • Minder contrasten en schaduweffecten is minder vermoeiend voor onze ogen.
 • Optimale lichtopbrengst tegen minimale kosten: Led is energiezuinig en met Surroundlight heb je optimaal profijt van de aanwezige reflectie van plafond en wanden.
 • Daarnaast biedt de Loerakker led line optioneel dynamisch licht: een geprogrammeerd lichtpatroon dat het natuurlijke dag- en nachtritme simuleert. Ideaal voor bijvoorbeeld nachtwerkers en zorginstellingen.

Word wijzer met een Surround Light-sessie

Al eens stilgestaan bij de implicaties van juiste (en onjuiste!) verlichting voor uw mensen en hun prestaties?
Wat is verlichting eigenlijk en hoe beïnvloedt het ons?
Tijdens een inspirerende Surround Light-sessie krijgt u een nieuwe kijk op verlichting, waarmee u uw voordeel kunt doen!

SURROUND LIGHT-SESSIE IN 3 STAPPEN:

WAT IS HET DOEL?

Hoe kunnen we licht het beste inzetten voor optimale productiviteit van uw bedrijf?

Hierbij gaat het niet alleen om duurzaamheid, lichtopbrengst en lage(re) energiekosten, maar ook om ‘zachte’ factoren als ergonomie, bioritme, aandacht en concentratie. Wat willen we bereiken?

HOE KOMEN WE DAAR?

Wat is de uitgangspositie,
wat is nodig voor een optimale lichtbeleving?

Hoe zit het precies met het licht binnen uw bedrijf? De bestaande indeling, het aanwezige natuurlijke licht, wanden en plafonds: we nemen alles mee om voor uw bedrijf de ideale Surround Light Solution te ontwerpen.

WAT IS DE TOEGEVOEGDE WAARDE?

Op welke wijze kan een lichtplan meerwaarde opleveren
voor uw bedrijf?

Daarbij kijken we niet alleen naar de techniek en functie, maar ook naar de hele beleving van licht binnen het kantoor. Wat is de economische waarde van concentratieproblemen en spanningshoofdpijn? Wat levert het op als we hier winst behalen?

RESULTAAT SURROUND LIGHT-SESSIE

Na de sessie ontvangt u een compleet uitgewerkte lichtoplossing, op maat voor uw bedrijf en voorzien van alle resultaten, conclusies en specificaties, gebundeld in een overzichtelijk document. Zo weet u precies op welke wijze verlichting meerwaarde biedt voor uw bedrijf.

Maarten Loerakker is de enige in Nederland die zich op het terrein van led-daglichtsystemen een expert mag noemen.
Zijn nieuwsgierigheid en vindingrijkheid drijven hem voortdurend tot innovatie en nieuwe vindingen. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring met lichttechniek en is als voorzitter van de commissie verlichting Uneto-Vni en Raad van Advies NSVV een graag geziene spreker.

GA SNEL AAN DE SLAG VOOR EEN GEZONDER BEDRIJF

KIES UW LEVERANCIER

Met dit lichtplan kunt u bij iedere leverancier terecht voor de uitvoering; het plan is zo opgesteld dat u –ongeacht de uitvoering- altijd beschikt over de beste lichtoplossing. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de armaturen van de Loerakker led line. Deze zijn bijzonder concurrerend geprijsd en bieden –omdat ze in Nederland geproduceerd worden – een snelle realisatie van uw lichtoplossing.

ZO WERK HET

 • U kiest voor een Surround Light-sessie
 • Vanaf uw bevestiging starten wij met voorbereiden
 • Afstemming tijdens de sessie is niet meer nodig: u bespaart tijd en geld

Kiest u voor de duurzame, in Holland geproduceerde armaturen van Loerakker, dan verdisconteren we de kosten van de Surround Light-sessie in de totale opdracht.

Vraag nu een Surround Light-sessie aan!

Maartens agenda is snel volgeboekt; vraag dus ruim van tevoren uw Surround Light-sessie aan. Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt gedetailleerde informatie over de sessie en uw investering.

Vervolgens nemen we contact op voor een uitgebreide intake. En checken we ook of uw organisatie voldoende aanknopingspunten heeft om te profiteren van de toegevoegde waarde van de Surround Light-sessie. Is dit het geval, dan zien we u zeker en snel!

 • Maarten begrijpt hoe licht en verlichting helpt mensen beter te laten werken. Zijn Loerakker led line genereert een wolk van licht en geeft qua lichtuitstraling geen dis-comfort. Daarnaast is er binnen de serie ook aandacht voor de directe component. Het design ziet er mooi uit, de functionaliteit is hogelijk aanwezig en de prijs-prestatie is een hele nette.

  Paul Settels, Settels Sustainable Workconditions & Visual Ergonomics

 • Wij werken al heel lang en heel graag samen met Maarten. Want bij ruim 70% van de kantoren waar wij komen naar aanleiding van klachten, speelt verlichting een rol, merken wij bij het werkplekonderzoek.

  Kent Visser, Visser, adviseurs in ergonomie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.