Duurzame armaturen: optelsom van factoren

Als je een visie hebt, en daar passioneel over bent, ga je heel ver om je visie vorm te geven. In ons geval hebben we ons toegelegd op de ontwikkeling én productie van ledarmaturen die 100% indirecte verlichting mogelijk maken. Lees hier over de ergonomische voordelen van indirecte verlichting.

Vanwege onze ervaring met ledverlichting en maatwerk led-oplossingen sinds 2003, was de stap naar een eigen armaturenlijn (Loerakker led line) niet zo heel groot. En het grote voordeel als je het ontwerp én de productie zelf ter hand neemt: je krijgt het precies zoals je het hebben wilt (voor je klanten).

+ Korte levertijden

Om exact het eindresultaat te krijgen dat we voor ogen hebben, ontwerpen we de armaturen zelf. De productie van de onderdelen zoals extrusie-profielen, houten eindkappen en andere onderdelen gebeurt in Nederland of in omringende landen. Doordat wij alle onderdelen onbehandeld op voorraad hebben, en pas produceren bij een opdracht, zijn we zeer flexibel en kunnen kleuren, afwerkingen en afmetingen aangepast worden aan de wensen van de klant. Mét behoud van onze aantrekkelijke korte levertijden.

+ Philips kwaliteit

Met ons streven naar hoge kwaliteit hebben we in Signify (Philips) een ideale partner gevonden. Al onze producten zijn voorzien van Philips drivers, ledboards en sensoren. Bijna al deze onderdelen worden in de EU geproduceerd en zijn na bestelling binnen een paar dagen bij ons in Amersfoort.

+ Gerecycleerd aluminium

Wij gebruiken veel aluminium voor onze producten, onder andere vanwege de goede warmtegeleidende eigenschappen. De levensduur van een led is namelijk vele malen langer als de warmte uit de led zo snel mogelijk wordt afgevoerd. Anderzijds is aluminium erg duurzaam. Het aluminium dat wij gebruiken bestaat al voor 40% uit gerecycled aluminium. Aluminium kun je oneindig vaak recyclen zonder kwaliteitsverlies, bovendien is de hoeveelheid benodigde energie voor gerecycled aluminium 10x zo laag als bij nieuw aluminium uit bauxiet.

+ Natuurlijke materialen

Ook is er nagedacht over het gebruik van natuurlijke materialen, zoals de houten eindkappen. Het eikenhout is uiteraard FSC hout, maar ook de olie waarmee wij het hout behandelen, is speciaal gestookte olie die 100% natuurlijk is, zonder chemische toevoegingen.

+ Geen verpakking

Omdat wij onze armaturen doorgaans ook zelf installeren hebben we weinig verpakkingsmateriaal nodig. De producten gaan vanuit de werkplaats rechtstreeks de bus in van de monteur, bij grotere aantallen in kisten, en worden bij de klant opgehangen zonder dat er een doos aan te pas komt.

Vergelijk dit eens met armaturen uit het Verre Oosten. Die worden voornamelijk van kunststof gemaakt en worden met veel verpakkingsmaterialen de halve wereld over  verscheept. En hier als ‘duurzaam’ led-armatuur verkocht. Tel daarbij op dat de levensduur van dergelijke armaturen vaak vele malen korter is dan de levensduur van onze armaturen. Doorgaans gaan deze armaturen uit het Verre Oosten maar 5-10 jaar mee, omdat de lichtbronnen niet vervangen kunnen worden. Kortom: kies je voor duurzame verlichting, weeg dan alle factoren mee!

Direct je ergonomie verbeteren met de juiste verlichting

Vond je deze blog nuttig? Zorg dat je de volgende niet mist