Led verlichting geïntegreerd in het nieuwste Heartfelt Groove plafond van HunterDouglas!

Op het gebied van architectonische innovatie blijft Hunter Douglas Architectural voorop lopen met de introductie van HeartFelt® Groove. Een prachtige aanvulling op de bestaande HeartFelt® collectie. De smalle vilten lamellen met unieke akoestische en visuele eigenschappen geven het ontwerp van een interieur een nieuwe betekenis.

Een nieuwe ontwikkeling in plafondontwerp 

HeartFelt® Groove wordt gevormd door een nieuw type paneel dat een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop we over plafonds denken. Dit doosvormige paneel meet 
60 mm breed en 50 mm hoog. Het wordt geïnstalleerd met een module van 80 mm en creëert een opening van 20 mm tussen de panelen. Speciaal voor deze opening van 20mm hebben wij een armatuur ontwikkeld. Het is een behoorlijke uitdaging om een verlichtingsoplossing van maar 19mm breed te ontwerpen dat ook nog eens aan de norm EN-12464-2021 voldoet. De benodigde hoeveelheid licht waar dit plafond toegepast zal worden, namelijk kantoren en openbare ruimtes, vereist een hoge lichtopbrengst. Tegelijkertijd mag de verlichting niet verblindend zijn. Ondanks deze tegenstrijdigheden zijn we erin geslaagd om hier een technische oplossing voor de te bedenken met als resultaat een hoge lichtopbrengst en een UGR<18!

Akoestische perfectie

Een van de opvallendste kenmerken van het HeartFelt® Groove plafondsysteem zijn de uitzonderlijke akoestische prestaties. Met een indrukwekkende absorptiewaarde (αw) van 0,70 is het een ideale keuze voor ruimtes waar geluidskwaliteit het belangrijkst is. Van kantoren tot vergaderzalen, dit plafondsysteem zorgt ervoor dat elk woord kristalhelder klinkt en elke presentatie zonder haperen te horen is.

Elegantie en veelzijdigheid 

Door de tweevoudige vervorming tijdens het productieproces wordt het Groove-paneel opmerkelijk stevig en stijf, en dat allemaal zonder extra materialen toe te voegen. Deze eigenschap maakt deze panelen niet alleen geschikt voor plafonds, maar ook voor wanden. Het HeartFelt® Groove systeem verbetert de akoestiek van uw ruimte en zorgt ook voor een authentieke, warme uitstraling.

Met de introductie van HeartFelt® Groove toont Hunter Douglas Architectural opnieuw haar toewijding aan innovatie en kwaliteit. Dit revolutionaire plafondsysteem combineert akoestiek en esthetiek naadloos en biedt daarmee een unieke ervaring in architectuurdesign.