SMART SENSOREN BIJ DE BLUE SKY GROUP AMSTELVEEN

Al eerder installeerden we op de derde verdieping van de Blue Sky Group indirecte verlichting. Nu was de vierde etage aan de beurt. Dit betrof een volledige renovatie: van TL naar led. In nauwe samenwerking met de firma Trovium hebben wij het lichtplan ontworpen, de verlichting geleverd en geïnstalleerd. Alle pendel-armaturen zijn uitgerust met smart sensoren. De verkeersruimtes zijn voorzien van downlights en smart sensoren, net als de lounge plekken en vergaderruimtes die we met spots en smart sensoren uitrustten.

Smart sensoren
Dit project is in januari 2020 opgeleverd, een krap jaar later, in december 2020, hebben we de sensoren uitgelezen. Door het vele thuiswerken bleek er een energiebesparing van 95% te zijn gerealiseerd. Omdat er tijdens de corona-maatregelen toch altijd wel een paar mensen per verdieping aanwezig waren, is deze besparing voor een groot deel toe te schrijven aan de smart sensoren. Er is namelijk alleen licht aanwezig waar het op dat moment nodig is.

Op verdiepingen zónder smart sensoren, gaat bij aankomst van de eerste medewerker op de hele verdieping het licht aan. En dit gaat pas weer uit gaat als de bewaking in de avond het licht uit doet. De overstap van TL naar led is verantwoordelijk voor zo’n 60% van de besparing, de rest is de verdienste van de sensoren. De extra investering in smart sensoren is daarmee al ruim binnen een jaar terugverdiend.

Fotograaf: Hans Morren

Interieur: Trovium

Aantal L1-250 pendel 100% indirect: 12 stuks
Aantal L1-120 pendel 100% indirect: 1 stuk
Aantal L3-220 downlight: 42 stuks
Aantal L3-220 plantenwand: 6 stuks
Aantal L3-095 richtspots: 67 stuks