Gebogen lichtlijnen voor La Mer Orthopedische Schoenen

Eind 2021 werden wij benaderd door Esther Canisius voor dit project. De vraag: subtiele lichtlijnen gebogen met direct en indirect licht en de profielen in goudkleur. Geen probleem natuurlijk! Alhoewel een dergelijk project vaak technisch een behoorlijke uitdaging is. Vooral omdat het plafond met akoestisch materiaal zou worden gespoten. Dit zorgt ervoor dat vooraf alle ophang en voedingspunten in het werk geboord moeten worden, aangezien dit niet meer achteraf mogelijk is. Ontwerper Rutger Link van Loerakker Led Line:“Dit soort projecten motiveren mij enorm. Ze dagen me uit om grenzen te verleggen, creatieve oplossingen te vinden en tegelijkertijd streven naar een resultaat dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en duurzaam.”

Voor de kleur afwerking hebben we gekozen om de aluminium profielen na het buigen eerst te laten borstelen in de lengte richting, waarna de profielen in goudkleur zijn geanodiseerd. Dit zorgt voor een hele strakke, maar warme kleur afwerking.

Interieur ontwerpster Esther Canisius:
“De up/down verlichtingsarmaturen zijn voor deze gelegenheid ontworpen en op maat gemaakt, Ze zuigen je als het ware naar binnen en wijzen je de weg door het pand. “

Opdrachtgever: LA MER Orthopedie

Installateur: GP Installaties
Bouw, projectleiding en projectinrichting: Maasdam
Artwork: Tomàs van de Laak en Martine Kolmeijer