BIJZONDERE L2, L9, L10 TOEPASSINGEN VOOR CHIYODA

Interieurarchitecten Bert Klaaysen van Avenir Projects en Rolf Warda van Warda Design uit Keulen werkten samen aan dit mooie project in het Belgische Genk.

Vanaf zijn eerste ontwerp heeft Bert ons voor het lichtplan betrokken bij dit project. Door het toepassen van het HunterDouglas Heartfelt plafond konden we geen gebruik maken van inbouwarmaturen. Voor de lichtlijnen in het plafond hebben we een speciale maatwerkoplossing bedacht waarbij er in het plafond tussen de vilten HunterDouglas lamellen random lichtlijnen zijn geplaatst van 116 cm en 56 cm lengte. Verder hebben we gebruik gemaakt van verschillende L2 pendelarmaturen en maatwerk ledspots op een spanningsrail met extra lange bevestigingsvoet.

De L10 is deze keer horizontaal toegepast om de presentatiewand op een speciale manier uit te lichten. Met het fresnel-principe geeft de L-10 breed verstrooid licht. Hierbij is ook speciaal gelet op de lichtkleur in combinatie met de kleurweergave om de producten van Chiyoda goed tot hun recht te laten komen. Daarnaast is de L9 toegepast in verschillende koven en nissen.

Alle verlichting is DALI uitgevoerd en wordt geschakeld via een centrale besturingsunit. Er zijn twee wandbedieningspanelen als je de showroom binnenkomt, er zijn sensoren voor de kantoren en een ipad-bediening voor de extra mogelijkheden.

Foto’s: Robert Modderkolk