Maarten ziet het licht

Een eenvoudig optelsommetje: een pionier in de ledverlichting, altijd bezig met innovatie en helemaal gek op licht. Maak kennis met Maarten Loerakker. Ondernemer, uitvinder en de man achter Surroundlight. Hoe is dat zo gekomen?

Led + indirect licht = Surroundlight

“Als lichtonderhoudsbedrijf hebben wij de afgelopen 20 jaar veel verschillende lichtinstallaties gezien en een behoorlijk goed beeld gekregen hoe eindgebruikers verlichting ervaren. Veel eindgebruikers zijn helemaal niet zo tevreden over de verlichting, of hebben niet eens door dat de standaard verlichting te wensen over laat. Ze raken snel vermoeid tijdens het werken, of krijgen zelfs hoofdpijn, vaak alleen maar door onjuiste verlichting.”

SurroundLight is van alle kanten beter

“Daarom hebben wij besloten een eigen armatuur te ontwikkelen. Dit armatuur is een typisch voorbeeld van ‘omdenken’. Doordat het licht niet direct naar beneden schijnt maar indirect via het plafond, ontstaat er een ideaal lichtbeeld voor werk- en leeromgevingen. Ideaal omdat dit het natuurlijke daglicht het beste nabootst. Daglicht is namelijk indirect, weerkaatst overal en komt van alle kanten. Vandaar de naam: SurroundLight.”

Profiel

Maarten Loerakker heeft ruime ervaring in de led verlichting. Al sinds 2002 heeft hij verschillende led producten ontwikkeld alsmede verschillende complexe projecten gerealiseerd. Zijn kennis en passie voor verlichting is ontstaan tijdens de opleiding fotonica. Tijdens deze studie zijn alle aspecten van licht aan bod geweest, van fotografie en video tot lasertechnieken en digitale beeldbewerking. Naast het ondernemen geeft hij ook input aan de verlichtingswereld door zijn nevenfuncties:
– Voorzitter commissie verlichting Uneto-VNI
– Bestuurslid werkgroep ledverlichting stichting KIEN

Kijk op Linkedin

Direct je ergonomie verbeteren met de juiste verlichting

Vond je deze blog nuttig? Zorg dat je de volgende niet mist