‘WAT JIJ WILT, MOETEN WE GEWOON KUNNEN MAKEN…’

CO-CREATIE DENTAL LIGHTHOUSE EN LOERAKKER LED LINE

Verlichting is cruciaal als het aankomt op precisiewerk. Tandartsen, kaakchirurgen en mondhygiënisten weten als geen ander hoeveel verschil het maakt, voor hun werk en voor hun welzijn, om onder de juiste lampen te werken.

Bouke Hoekstra van Dental Lighthouse is gespecialiseerd in verlichting van dentaal gerelateerde praktijken, zoals die van tandartsen, mondhygiënisten en kaakchirurgen. Wat is er zo bijzonder aan de verlichting van deze praktijken? En hoe heb je hierin samengewerkt met Maarten Loerakker?

Ogen werken enorm hard

Bouke: “De eisen die aan de verlichting gesteld worden zijn extreem. Tandartsen werken met een operatielamp die alleen de mond verlicht; als je dan even een instrumentje wilt pakken, moeten je ogen enorm hard werken om het grote contrast van operatielamp naar het omgevingslicht te overbruggen. En dat honderden keren per dag. Dat kost veel energie: iedereen besteedt 80% van zijn energie aan kijken! Een klant schreef mij na installatie van ons systeem: ‘Had ik dit maar 10 jaar eerder gedaan. Wat een verschil in welzijn: ik voel me veel minder moe aan het einde van de dag.’”

Wederzijdse klik

“Ik werkte al geruime tijd in de verlichting en ben vijf jaar geleden voor mezelf begonnen; met Dental Lighthouse, verlichtingspecialist voor dentale praktijken. Om mijn klanten de beste oplossing te bieden, was ik al jaren op zoek naar een type als Maarten en een bedrijf als Loerakker led line. Werkelijk in binnen- en buitenland honderden bedrijven afgestruind. Tot ik opeens een e-mailing ontving op mijn Hotmail-account. Kijk nou, een bedrijf in Amersfoort dat verlichting ontwerpt én produceert! Ik heb gebeld, de volgende dag zat ik aan tafel met Maarten en de klik was wederzijds. Maarten zei: ‘Wat jij wilt, dat moeten we gewoon kunnen maken’”.

Daglichtled

“De ontwikkelperiode was relatief lang; dat had te maken met het type led. Uiteindelijk hebben we een led laten ontwikkelen die precies naar onze zin was. Een volspectrum daglichtled, met een heel hoge kleurweergave. Hiermee kun je een uiterst hoog lichtniveau realiseren zonder dat het onaangenaam voelt of verblindend werkt. Deze led wordt met een paar duizend Hertz aangestuurd. Een ‘gewone’ led met doorgaans slechts 50 Hertz: dat scheelt enorm veel geknipper. Met het blote oog zie je dit verschil niet, maar je ogen registeren het wel en worden veel minder moe van een hogere frequentie. Daarnaast biedt het armatuur dat we met Maarten ontwikkelden een combi van direct en indirect licht. Dat is zachter voor je ogen en geeft een betere lichtverdeling.”

Unieke samenwerking, unieke armaturen

“Samen hebben we twee producten ontwikkeld, exclusief voor dentale praktijken. Een gependeld armatuur, waarvoor we als basis een bestaand armatuur van Loerakker led line gebruikten. En een armatuur in U-vorm, wat Maarten al op de ‘plank had liggen’. Daardoor konden we snel schakelen en de U-vorm in de markt zetten. Deze is het meest populair bij de praktijken: door de U-vorm hebben tandartsen volop licht rond de mond voor hun precisiewerk, terwijl de patiënt rustig ‘omhoog’ kan kijken zonder verblind te worden door het vele licht. De samenwerking met Maarten is bijzonder prettig, hij is niet alleen onze leverancier, het contact gaat een stap verder. Maarten is flexibel, staat open voor uitdagingen, wijkt af van de standaarden, kan echt ‘out of the box’ denken en gaat niet voor de makkelijkste weg. Kortom: de ideale partner voor unieke maatwerk-producten.”

Meer weten over de unieke armaturen voor dentale praktijken?

Neem contact op met Bouke Hoekstra via 0346 21 64 62 of kijk op www.dentallighthouse.nl/

————

Ook interesse in co-creatie met Maarten Loerakker?

Neem contact op via 033 47 66 445